Dakslijtage

Dakslijtage

U kunt dakslijtage herkennen aan kleine blaasjes met een diameter van enkele millimeters, deze blaasjes kunnen uitgroeien tot wel 120 mm. De oorzaak van deze blaasjes komt voor bij daken waarbij het vochtgehalte te hoog was bij het verwerken van de dakbedekking. Deze blaasjes zijn overdag het beste te herkennen bij warm en droog weer.

Dakslijtage Mudcurling

Ook treedt regelmatig “mudcurling”op. Stilstaand water zorgt vaak voor een concentratie van vervuiling op deze plaatsen waardoor dakslijtage ontstaat.  Hierbij bezinken de fijne vuildeeltjes tot op de dakbedekking, en hechten zich op de bovenste deklaag van de dakbaan. Bij droging van de waterplas krimpt het vastgehechte vuil waardoor spanningen in de bovenste deklaag ontstaan. Dit kan leiden tot “mudcurling”, een krulvormige onthechting van de bovenste deklaag van de dakbedekking. U Kunt dit herkennen als dit een soort gelijk patroon heeft als uitgedroogde kleigrond.

Wij raden u daarom ook aan om minimaal 2 a 3 keer peer jaar uw dak schoon te vegen en te controleren op de bovenstaande punten om dak slijtage te voorkomen.

Dakslijtage Pimpling

Pimpling zijn kleine blaasjes, waarna de toplaag barst en je de inlagen van de dakbedekking kan waarnemen. Als dit gebeurt, ben je te laat. En komt het water naar binnen.
De enigste methode om deze manier van dakslijtage op te lossen is het vervangen van het geïnfecteerde gedeelde van de bestaande dakbedekking.

Dakrenovatie is de enigste oplossing om dit probleem te verhelpen

Dakslijtage Craquelé 

Craquelé, of lichte scheurvorming, ontstaat door verwering van de bitumen dakbedekking onder invloed van Uv-straling en vocht. Uv-straling met temperatuurbelasting veroorzaakt een ontbinding van het bitumineuze materiaal, waardoor de plastische (vorm bare) stoffen uittreden. Daardoor ontstaan haarscheuren en een verharding van de bovenlaag. Hierdoor kan het bitumen de bewegingen van de ondergrond niet meer volgen en barst vervolgens.

Wat ook een veel voorkomend verschijnsel is, is dat de dakbedekking krimpt. Hierdoor overlappen de banen dakbedekking niet meer waardoor er vocht onder de dakbedekking komt met gevolgen van dien.

De gevolgen van de bovenstaande punten kunnen zijn:

– Dak lekkage
– Schade aan woning of huis
– Kortsluiting
– Brand
– Schimmel vorming
– Dak slijtage

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor uw dakslijtage meldingen

Maak nu een afspraak via info@stegingdakbedekkingen.nl of via telefoonnummer 0165 -51 37 97 voor uw dak reparatie!

Wij komen graag gratis bij u thuis om de dak reparatie te bespreken.