Daklekkage, wat te doen?

Elk dak heeft met verschillende weersinvloeden te maken. Hierdoor komt er veel krimp en rek voor in de verschillende materialen. Als een dak wat ouder is laten we zeggen vanaf 15 jaar, begint de dakbedekking zijn elasticiteit te verliezen. Een dak dat veel in de zon ligt dus veel UV-straling op zich krijgt heeft hier eerder last van dan een dak wat in de schaduw ligt.

Wanneer u een mogelijke daklekkage waarneemt moet dit natuurlijk zo snel mogelijk gerepareerd worden. Een daklekkage kan immers voor veel gevolgschade zorgen. U wilt dan dat er vrijwel direct iemand kijken komt die concreet kan vertellen wat er nodig is en uitlegt waarom dit nodig is. Bovendien is het fijn om vooraf een kostenplaatje te krijgen. Want een daklekkage is nooit begroot en dus altijd een onverwachte uitgave.

Heeft u een daklekkage bel dan met Steging Dakbedekkingen.
Wij helpen u meteen met alle werkzaamheden aan uw dak, dus ook voor daklekkages belt u 06-43201133 of mail naar info@stegingdakbedekkingen.nl

Met onze jarenlange ervaring sporen en lossen wij elke daklekkage op.

Gevolgen daklekkage:

Een daklekkage ontdekt u vaak te laat omdat er vrijwel altijd al enige schade zal zijn. Vochtplekken op de plafonds, op de muren of wat veel gevaarlijker is kortsluiting door water in een leiding. Vaak is het ook nog eens zo dat de isolatie vochtig is geworden, hierdoor verliest deze ook nog eens zijn waarde.

Dit wilt u zo snel mogelijk verholpen hebben, waarbij niet alleen de daklekkage gerepareerd moet worden maar ook gekeken moet worden naar de gevolgschade. Steging dakbedekkingen heeft een breed netwerk aan partners die u, net zoals u van ons gewend bent, ten aller tijden willen helpen.

Wist u ook dat gevolgschade van een lekkage vrijwel altijd mee verzekerd is in de opstalverzekering! De kosten van de dakreparatie dus helaas niet tenzij het om een stormschade gaat. Vraag dit altijd wel eerst goed na bij uw verzekeringsagent.

Door Robin Steging